2008. július 6., vasárnap

tegap odáig

jutottunk, hogy még nekem is cikkem jelenhetett meg a Veszprém Megyei Naplóban. azért lehetett volna rosszabb is, mert egy olyan embert akartak elküldeni, aki még életében nem hallott a Kaukázusról. én meg az újságírásról, de olvastam már ennél szarabb cikkeket is, a Naplóban is. ha valaki esetleg látta volna az újságban, a címhez semmi közöm - a cím úgy hangzik: Kaukázusi kefír, yee!...
a többi viszont az enyém, ami így hangzik:

"A Kaukázus frontemberével, Kardos-Horváth Jánossal beszélgettünk, kizárólag komoly és „k” betűs témákról, mint a kultúra, környezettudatosság, vagy a közlekedés.

A mai világunkat érintő kérdések közül az első az együttes honlapjáról ingyen letölthető számok kapcsán jött szóba, aminek a mondanivalója az, hogy a kultúra az emberek számára elérhető dolgok listáján minél előrébb legyen – mindezt lehetőleg anyagi függőség nélkül. Más területeken is változásokat sürgetnek, a környezet megmentésének céljából a nejlonzacskók, vagy az autók számának csökkentése a kiemelt szempont – utóbbit akár a benzin, akár a kocsik árának drasztikus növelésével. Ezzel együtt az autósok számára egy megfelelő közlekedésszisztéma kiépítése is fontos lenne – különösen a fővárosban -, Veszprémet ebben a tekintetben még élhetőnek látja az énekes. (Városunk egyik színházáról is szokott hallani, az Indul a bakterház bemutatójáról konkrétan azt, hogy „tök ciki” volt.) A kényelem az utakon kívül is lényeges, a multinacionális cégek ugyanis az embereknek erre a vágyára épültek rá, Kardos szerint azonban ez elég hálátlan, és rövid távú kényelmet biztosít nekünk. A koncert ellenben hosszú távúra, közel két órásra sikeredett. A Kaukázusra nem jellemző az olyan egyedi zenei világ, mint amilyen a Quimbyé, vagy a Kispálé, viszont a szövegeikről, témáikról nagyon is jól felismerhetőek. Ti is meghallgathatjátok az összes számukat a www.kaukazus.hu honlapon."

2 megjegyzés:

lev írta...

-akkor te most elértél valamit az életben?

csak azt nem mond, hogy nem.

supercazzola írta...

de, igen, elértem;)